Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Tetejére

Kertgondozási tanácsok

18

jan
2012

Kategória: Kertgondozási tanácsok
Munkáink

Szerző: Szabó Kertépítő Kft.

Tél végén

18, jan 2012 | Kategória: Kertgondozási tanácsok, Munkáink | Szerző: Szabó Kertépítő Kft.

A tél – úgy látszik az idén januárra – még most veszi elő igazi arcát. Nincsenek igazán hidegek, nincs hó.

Ez igen kényelmesnek tűnik városi viszonylatban a betonkertek környékén, de az igazi kertek számára egyáltalán nem előnyös.

Az ilyen telek után szárazság várható, hiszen nincs hó, ami beleolvadjon a talajba. Nem tűnnek el a kártevők, vírusok, baktériumok, gombás fertőzések, ugyanúgy, mint az állatok és az emberek esetében.

A most még várható hidegekre is érdemes készülni. A kertben elhelyezett etetőkbe kitett táplálék sokat segít a madaraknak is, de az egyik legjobb megoldás segítségüket igénybe venni a kert megőrzéséhez.

A kertbe szoktatott madarak ugyanis vegyszermentesen – mely minden élőlény számára különösen fontos – pusztítják kertünk csúszó-mászó-repülő apró kártevőit. Ezáltal őrizve a természet egyensúlyát és egészségünket is.

Érdemes arra is felkészülni, ha a tél mégsem hajlandó felénk látogatni, a tavaszi metszés idejét korábbanra érdemes időzíteni.

A várható tavaszi szárazság miatt gondolni kell a gyakoribb öntözésre, a díszkert öntözés gazdaságosabb, kényelmesebb módszereire. Cégünk mindkét területen az Ön segítségére lehet.