Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Tetejére

Kicsit mesélek

01

szept
2018

Kategória: Kicsit mesélek
Különleges kertek

Szerző: Szabó Kertépítő Kft.

Insel Mainau – a Virágsziget.

01, szept 2018 | Kategória: Kicsit mesélek, Különleges kertek | Szerző: Szabó Kertépítő Kft.

Mainau kicsiny szigete a Boden-tó északi medencéjében, az Überlingeni-tóban, Németországban, Baden-Württemberg tartományban van. Híd köti össze a szárazfölddel. A Bodeni-tó felől menetrend-szerinti hajóval is megközelíthető, ami a sziget keleti végében köt ki.

Mint botanikus kert, történelmi kastélypark és kulturális központ, Németország egyik legvonzóbb turisztikai létesítménye.

A sziget már kr.e. 5000 évvel lakott terület volt. Később skandináv keresztes lovagok pihenőhelye, akik már egzotikus növényeket, virágok magjait hozták a szigetre.

A sziget botanikus kertként való felvirágoztatásában gróf Eszterházy Miklós jeleskedett, aki 1827-től volt a sziget tulajdonosa. Az 1930-as évekre leromlott állapotú parkot, kastélyt és létesítményeit a svéd Lennart Bernadotte gróf újította fel közel ötven éven keresztül, így 1974-ben nyitotta meg kapuit a Blumeninsel Mainau virágszigete, Lennart gróf és Sonja grófné segítségével. Utódaik a mai napig üzemeltetik a Virágszigetet, valamint a kastélyt lakják.

Hortenzia minden mennyiségben, egy sétányt töltenek be az Insel Mainau kastélyához vezető parkban.

És még virágok, virágok, virágok, fák, bokrok, kaktuszok mindenfelé.

A botanikus kert sziget teljes képe:

Ennek a képnek egy helyi látványosságokat népszerűsítő blog a forrása. Nekünk sajnos nem volt módunk felülnézetből fényképezni.