Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Tetejére

Lakótársak

01

máj
2018

Kategória: Lakótársak
Tájkert

Szerző: Szabó Kertépítő Kft.

Lakótársaink

01, máj 2018 | Kategória: Lakótársak, Tájkert | Szerző: Szabó Kertépítő Kft.

Lakótársaink: a Nagy pelék (Myoxus glis syn. Glis glis). Őket nem mi választottuk. Az elmúlt évtizedekben lett ez a hely élőhelyük.

A mókushoz hasonlóan kiválóan mozognak a függőleges falon. Szürkületkor és éjjel aktívak… ezt tapasztalatból megerősíthetjük. A házban már előbb bent laktak, mint mi, ezt a felhalmozott lyukas dió és mogyoró készletből gondoljuk, amit a régi kemence körül találtunk annak idején.

Éjszaka komoly rajcsúrozást tudnak csapni a tető alatt. A tárolóban face to face szoktunk találkozni, ma éppen egy kölyökkel. Nagyon jó fejek, kedves kis pofijuk van nagy csodálkozó szemekkel.

Téli álmot alszanak októbertől áprilisig, ilyenkor nem is táplálkoznak. Társas állatkák, családokban élnek.

Saját döntésből először kutyák kerültek a házhoz: McCloud és Gwendolyn. Két tüneményes Border Collie.

Aztán hogy a kutyák se unatkozzanak ide költözött Sapi, Miss Hamilton és Bori… Cigája (Berke) őshonos juh fajtánk, 2008 óta Hungaricum. Kis-Ázsiából az Al-Duna tájáról származik, már a Honfoglalás időszakában jelen volt a Kárpát-medencében.

Múltkor egy vendégünk fedezte fel hogy Bori még a kutyáknál is figyelmesebb. Hamarabb jelzi a családtagok hazaérkezését mint ők. Persze jelzi a kutyáknak, így nem maradunk őrizetlenül.