Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Tetejére

Kerttörténetek

27

aug
2015

Kategória: Kerttörténetek
Munkáink

Szerző: Szabó Kertépítő Kft.

Gyermekkert a nyár végére

27, aug 2015 | Kategória: Kerttörténetek, Munkáink | Szerző: Szabó Kertépítő Kft.

A kert elkészültekor már beszámoltam arról, hogyan készült, milyen lett. Most nyár végére már láthatóan belakták gazdái, akik gondozzák és élvezik egyszerre.

Ennek a kertnek egy része olyan, amilyennek a kerteket megszoktuk. Remek részlete az előre kiépített, kőburkolatú, szélvédett szalonnasütő – grillezőhely. Igazán mutatós a három fekete kőnek látszó csobogó, ami dekorációnak és nagy hőségben madáritatónak is kiváló.

A gyerekek számára itt-ott személyre is szóló részletek vannak elrejtve a kertben. Például mindenkinek saját locsolókannája van a gondozáshoz.

Ugrálósan vidám napokra jó segítség a földbe süllyesztett trambulin, amin tényleg jól és nagyokat lehet ugrálni, de nem lehet róla leesni.

A kert nemcsak virágokat, hanem finomságokat is rejteget. Némi reggeli mellé valót éppúgy, mint napraforgót a madaraknak, amiből télire is lesz számukra eleség. A napraforgó olyan szépen érik, hogy már csak a föld felől az ég felé lehet fényképezni a virágját.

Mindenütt ahol virág van, ami akár dísz, akár terem is végül belőle valami nagyon hasznos a Rovar Hotel, angolul Bee Hotel. Ezt a madáretetők, itatók mellett minden kertben érdemes lenne kitenni. A méhek és más hasznos rovarok számára ugyanis nemcsak a vegyszerek veszélyesek, de a víztelen hőség, a túl sok csapadék és a fagy pont olyan káros.

Annak meg végképp csak haszna lehet, ha a gyerekeink megtanulnak gondoskodni a növényekről, az állatokról egyaránt. Ehhez nem kell nagy kert. Egy madáretető, egy cserép virág, néhány ilyen apróság a legnagyobb városba is képes behozni kis természetet.