Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Tetejére

Kiállítás

23

márc
2015

Kategória: Kiállítás
Munkáink

Szerző: Szabó Kertépítő Kft.

Gardenexpo és orchidea ünnep

23, márc 2015 | Kategória: Kiállítás, Munkáink | Szerző: Szabó Kertépítő Kft.

Épp riport készült Szabó Lászlóval, a Szabó Kertépítő Kft. tulajdonosával. Ő a MAKEOSZ egyik képviselőjeként volt kinn.

Kertből, ahhoz kapcsolódókból a hely többszöröse is kevés lett volna. Kicsi, épített kertecskék, orchideák, orchideakertek, más kerti virágok. Emellett a kert megjelenéséhez, a kertészkedésen kívüli kellemes kerti időtöltéshez kapcsolódó eszközök is voltak bőven.

Cserepek, kaspók, ládák, sokféle ízléshez, de idén a térburkolók között is találtam számomra igen érdekes, kellemes meglepetést.

A céges standon egy csöppnyi tó és egy fekete köves csobogó voltak érdekes elemek. Nem jött át fotóból, hogy milyenek valójában. A fekete köves csobogóból egyszerre folyik fény és víz. Kicsi, akár egy terasz sarkán, vagy egy nagyobb erkélyen is elfér pár virág között, vízfogyasztása nem számottevő. A tavacska élőben egy páraréteget lebegtet a víz felett, ami mozgott, mint a füst a víz felett.

Külön élmény volt a látogatóknak a kertecskében önjáró, egyedül füvet nyíró eszköz. Ez szükség esetén magától felcsatlakozik töltőjére, feltöltődés után dolgozik tovább. Persze a látogató gyerekek azonnal kitalálták hogyan lehet vele fogócskázóst, előle menekülőst játszani. Ők lepődtek meg legjobban, mikor kiderült, hogy az eszköz ahogy hozzáér bármihez, azonnal megfordul és másfelé megy tovább.

Amik tetszettek másoknál:
  • Szabadtéri sütéshez, főzéshez kellő eszközök. Tűzrakó helytől, nyársalón át grillrácsig, bográcsig, vaslábosig ami szem-szájnak ingere. Mellé cserépedények egyszemélyestől a családi káposztafőzéshez illő drótozottig.
  • Felfújható, lapból hajtogatható, összerakható kerti bútorok műanyagtól rattanig.
  • Kertészkedés után talpat masszírozó betétű cipők, papucsok.
  • Ajándékozástól a nem virágzó szobai, vagy virágosládába való növények dekorációjához gyönyörűséges kerámia virágok (több színben, formában):

  • Térburkolás témában beájultam ezektől:

Minden látszat ellenére egyik sem fa, bár a felület érintése is csak hőmérsékletében tért el a fától. Még a lekopott festékű padlódeszka is burkolólap valójában. Remekül el tudom képzelni kültéren, beltéren egyaránt. Nem titok, erősen vonzódom a rusztikus megoldásokhoz.

  • Persze az orchideák és más virágok is. A róluk készült fotókból össze is raktam gyorsan egy háttérképet, hátha van aki szereti ha néha munka közben is lát virágokat.
Gardenexpo 2015 Orchidea ünnep