Első Magyar Kertépítő Verseny

Kiállítások | Első Magyar Kertépítő Verseny

Első Magyar Kertépítő Verseny

 

A Magyar Kertépítők Országos Szövetsége Szervezésében,
az Első Magyar Kertépítő Verseny!
2009. szeptember 16-20.
Hortus Hungaricus kiállítás – Szigetszentmiklós.

Sokat vártunk egy olyan eseményre ahol a kertészeti szakma igazán megmutathatja a nagyközönségnek mit tud, milyen csodákra képes. A kertről, mint élményről, 23 elképzelést láthattak az érdeklődők a kiállítás ideje alatt.

Cégünk örömmel vett részt a rangos eseményen. Eddig is aktívan segítettük a MAKEOSZ szakmai munkáját, mely szervezetnek ügyvezetőnk elnökségi tagja. A szövetség kiállításokon való megjelenésében mindig részt vállalunk.

A verseny nagy lehetőség volt, hogy az itthoni kertépítők bemutatkozhassanak a kiállítás látogatóinak. Voltak ez előtt is megmérettetési lehetőségek, de ilyen nagy volumenű a látogató közönségnek való, bemutatkozási lehetőség nem.

A kiállítás szervezői 15 ezer látogatóra számítottak, amelynek egyik önálló programja volt a verseny. A versenystandokat sorsolással osztották ki a jelentkezők között. A kerteket nyílt terepen kellett felépíteni, vagyis az időjárás komolyan befolyásolta a verseny kimenetelét. Két nap állt rendelkezésre, hogy az indulók befejezzék a nagy művet. Az értékelés fontos szempontja volt, hogy a kész kert minél kevéssé térjen el a megadott tervtől. A kiállítás két napja alatt online is lehetett kérdezni a kertépítőket a www.makeosz.hu honlapon megadott élő, videó-chat csatornán keresztül.

A verseny nem titkolt célja volt, hogy minél többen kapjanak kedvet saját, zöld pihenő terük és megálmodott kertjük megtervezéséhez és megépítéséhez.

Azóta ez a szakmai megmérettetés minden évben megismétlődik, így a kertészeti szakma és a kertészet iránt érdeklődők, legnagyobb találkozóhelyévé vált.

És igen, itt volt! A Szabó Kertépítő Kft. bronzérmes kertje: