Chelsea Flower Show

Kiállítások | Chelsea Flower Show

Chelsea Flower Show

A nagyszabású kiállítást több mint 85 éve rendezik meg, így a világ legrégebbi, és legrangosabb kertépítészeti kiállítása. Látogatói a világ minden részéről érkeznek. Jelentőségét az is jelzi, hogy minden évben az angol királynő nyitja meg.

Az első napon csak a Royal Horticultural Society (RHS) Angol Királyi Kertészeti Társaság tagjai látogathatják a kiállítást, ezért én is elmentem. A többi napon is csak 14 éves kor felett lehet megtekinteni.

A helyszínen jegyeket már nem lehet vásárolni, a jegyek már hónapokkal a kiállítás előtt elkelnek. A kiállítás területén ízelítőt kaphatunk az angol kertkultúra legújabb, és hagyományos kertkialakításaiból. A kialakított kis kerteket szigorú szakmai zsűri értékeli, a legjobbakat a Winsley- ben (Londontól 60 km-re) újra megépítik, és a nagyközönség számára megörökítik. A kialakított kerteken kívül csodálatos virágokban és virágkötészeti alkotásokban gyönyörködhet a látogató Mindezeken kívül számtalan kerti kiegészítő berendezés látható, illetve meg is vásárolható.